Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 37

Thread: Azbox boot problem

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Exclamation Azbox boot problem

    hi my azbox updated the other day to the latest firmware but after updating it said system failure please reboot system after doing this the box only boots up to the point where it says loading and wont go any further

    it wont even read the patch files of the usb drive so i am stuck with a new box that dont work

    can anyone help with this matter pls

  2.    Advert



  3. #2
    Mildly Important Nymph :D goran's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,263
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Try re-flashing it from USB stick - according to EMERGENCY FLASH PROCEDURE....

    http://www.satpimps.co.uk/showthread.php?t=112527 - attached to post no. 1!

    Good luck!

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    it wont read the patch files off the usb drive to flash it it says there is no patch files on the usb drive when i know there is
    i reformatted the pen drive thinking that would solve the problem but it never
    i've even tried another flash drive thinking the first one was faulty but it still says there is no patch files on the usb

  5. #4
    V.I.P Smudger's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    776
    Thanks
    78
    Thanked 31 Times in 22 Posts
    Are you using the front usb fat 32 and file is named patch.bin

  6. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    yes m8 av tried front and back usb ports i have also tried fat and fat32 but no joy with any of these

  7. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    and the file is named patch.bin too

  8. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    94
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    opensat have been in touch they say it is a defective DOM and there gonna replace the part for me so i'm getting somewhere at last guys thanks for your help and i'll keep informed how i get on

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    wullieb25

    I had it the same thing happen
    it took me 2 days to get back control of my AZ

    I tried usb sticks, that have worked numerous times
    with upgrades, no go, just kept telling me nothing was on the stick
    I finally kept digging and and found one (usb stick) more expensive one
    I had put up with a old F/ware on it from last May
    the az reconized it
    The prompt was, uknown patchbin software, would you like to upgrade anyway,, of course I did, after that, the other usb sticks with newer f/wares worked fine again
    i have my box back up and running

  10. #9
    V.I.P
    Join Date
    May 2008
    Posts
    386
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    As an advice,when no usb sitck works,you must use an USB HDD.
    While not all usb sticks are supported,most ALL usb hdd are.

  11. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    129
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by wullieb25 View Post
    opensat have been in touch they say it is a defective DOM and there gonna replace the part for me so i'm getting somewhere at last guys thanks for your help and i'll keep informed how i get on
    Could you pls explain HOW you convinced opensat to send you a new SD RAM 256MB ??
    Did you first send the box to service or directly to Portugal ?

    My Azbox died after just 24 hours of using FW 4348 by KGD. Coincidence ?
    Keeps displaying "booting" & doesn't go to the "loading" stage so emergency procedure won't help...

  12. #11
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hello all,

    I confirm that sometimes after an update that it is not done properly and blocks the receptor indicating "failled update.
    Then the receiver no longer recognizes the firmware installed on USB sticks stating "No patch
    it also happens that the receiver no longer recognizes the USB key and requests you to format your key to FA**2 out what is already in FA**2.

    Nothing serious follow this procedure:

    1) Turn off the receiver from behind and remove the USB key and turn on the receiver.

    2) Once the image is made a "Formating applications area" should not the USB key is installed in the receiver on and off the back.

    3) Put the USB key into your computer, the firmware that is installed on your USB key simply delete "azbox" and "ex: 0.9.4461"
    and keep that "patch.bin 'appointment as the file, even if the file that caused the" Update Failled "the problem is not the file you try to install, but the ancient bugs in the update.

    4) Put your keys in your USB receiver and switch on the back.

    5) Once the image appears choose the update with "USB" and the update goes well (do not forget to remove the key within 10 seconds after the update, just before the reboot).

  13. #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello all,

    I'm having exactly the same problem. But in my case the upgrade didn't finish. The box frozen on the first step.

    Now the box shows BOOTING and doesn't go any further. Also it doesn't detect the stick, which would be useless anyway.

    I tried removing and replacing the DOM, and also connecting a IDE HDD in it's place. No response.

    Does someone have any ideas? I'm lost and almost sending it back to warranty. The problem here is I bought it abroad. So, I would like to solve this problem by myself.

    Thanks!

  14. #13
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the same problem

    Now the box shows BOOTING and doesn't go any further. Also it doesn't detect any USB FLASH device.

    Help PLEASE!!!

  15. #14
    V.I.P buyukbang's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    368
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 8 Posts
    OMG,

    Same problem from different users. There is something really wrong with the update system ???

  16. #15
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    129
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yep. It seems boxes start to die.. Mine did it after 9-10 months of operations.
    Also here people report "booting" only death symptoms
    http://www.azboxworld.com/index.php?page=Index&460e8fcc

    Apparently loading FW 0.9.2372 or older might help as Azbox no longer recognizes the USB with a newer FW ! That's the only trick I didn't try.

    The worst part is my box has been serviced for over 2 weeks now and I have ZERO news from the service !

  17. #16
    Banned
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by buyukbang View Post
    OMG,

    Same problem from different users. There is something really wrong with the update system ???
    Mine had to go to service under guarantee. Heads up to opensat that took about 3 days to send back a new one.

  18. #17
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    During booting, no 5 V on USB port at all.
    How to load soft to receiver?

  19. #18
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    129
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    External HDD (FA**2) with Power Supply perhaps ?
    Never tried that...

  20. #19
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by jparaujo View Post
    Hello all,

    I'm having exactly the same problem. But in my case the upgrade didn't finish. The box frozen on the first step.

    Now the box shows BOOTING and doesn't go any further. Also it doesn't detect the stick, which would be useless anyway.

    I tried removing and replacing the DOM, and also connecting a IDE HDD in it's place. No response.

    Does someone have any ideas? I'm lost and almost sending it back to warranty. The problem here is I bought it abroad. So, I would like to solve this problem by myself.

    Thanks!
    Same problem here. Box is stuck in BOOTING.
    I've also bought it abroad.
    Have you solved this?
    Today I made this video that shows the error http://www.youtube.com/watch?v=RioMn2ZX-sk

    Thanks
    Last edited by pinazo; 13-05-2010 at 09:09 PM.

  21. #20
    Member dvlajkovic's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    62
    Thanks
    1
    Thanked 8 Times in 2 Posts
    Have u guys had yer internal hdd disconnected before attempting fw update via usb?
    Had seen it worked out this way after the regular update process got stuck...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Telesat's tools for AZbox HD...
    By goran in forum AZBox HD Tools
    Replies: 5
    Last Post: 17-01-2010, 09:59 PM
  2. Original Firmware of AZBOX PREMIUM
    By toto1980 in forum AZBox HD Newbie Questions
    Replies: 7
    Last Post: 24-11-2009, 10:36 PM
  3. Problem with Azbox and Diseqc 1.1
    By kleinerjunge in forum AZBox HD Newbie Questions
    Replies: 1
    Last Post: 18-10-2009, 02:53 PM
  4. NewCS: a few Q's - let's get all the crucial info together, guys...
    By goran in forum AZBox HD Newbie Questions
    Replies: 82
    Last Post: 12-10-2009, 12:29 AM
  5. Newcs + CCcam, Can it be done ?
    By paulwilko in forum AZBox HD Newbie Questions
    Replies: 11
    Last Post: 31-08-2009, 01:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •