Results 1 to 18 of 18

Thread: Discovery channels on 4.5E

  1. #1
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts

    Discovery channels on 4.5E

    Has anyone had any luck in getting the video back working on the Discovery powervu channels? I have tried adding the video pid in lamedb file, but no luck.

  2. The Following User Says Thank You to Satcat For This Useful Post:

    Vale (27-11-2021)

  3.    Advert



  4. #2
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts
    I have managed to get the video back on ESP pan hd which is fta, but no luck with the powervu channels. I think a updated Oscam emu is needed.

  5. #3
    V.I.P
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,302
    Thanks
    3,170
    Thanked 4,692 Times in 2,174 Posts
    Quote Originally Posted by Satcat View Post
    I have managed to get the video back on ESP pan hd which is fta, but no luck with the powervu channels. I think a updated Oscam emu is needed.

    They have updated oscam-svn to fix the discovery channels (requires lamedb edits like the bbc package on 27.5W).

    However the "fix" seems to have broken the remains of 28.2E and who knows what other packages.

  6. The Following User Says Thank You to CokeAddict For This Useful Post:

    Satcat (29-11-2021)

  7. #4
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts
    Managed to get some the powervu channels working with new oscam emu and editing lamedb file, but as CokeAddict said the fix has stopped 28.3E channels opening.
    So I have reverted to previous oscam which was working fine on 28.2E, but now it isn't...Why? Any ideas?

  8. #5
    V.I.P
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,302
    Thanks
    3,170
    Thanked 4,692 Times in 2,174 Posts
    No idea on that one, I just switched back to the previous oscam binary I was using and it started working again

  9. The Following User Says Thank You to CokeAddict For This Useful Post:

    Satcat (29-11-2021)

  10. #6
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts
    Well that was a waste of time. Powervu channels have now left 4.8E

  11. #7
    V.I.P
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,302
    Thanks
    3,170
    Thanked 4,692 Times in 2,174 Posts
    Quote Originally Posted by Satcat View Post
    Well that was a waste of time. Powervu channels have now left 4.8E

    lolol

  12. #8
    Cool Dude holmroad's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,821
    Thanks
    4,176
    Thanked 1,932 Times in 1,259 Posts
    Quote Originally Posted by Satcat View Post
    Well that was a waste of time. Powervu channels have now left 4.8E
    Yes you right - 12360V Discovery PV gone now, yet I'd only recently rescanned them in!

  13. #9
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts
    and 12322 V
    Channels on 0.8W are still working, but I've heard they will go shortly too.
    Last edited by Satcat; 30-11-2021 at 06:43 PM.

  14. #10
    Verified Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    73
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi all
    I thought it was just me going mad....theres no mention of the video going on power vu anywhere else....this is the first forum even to mention it....
    so what oscam ver do we need now...any ideas?
    its a bit boring on 1 west with sound and no picture lol
    paul

  15. #11
    Verified Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    73
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    hi can someone tell me how to edit and what to change on lamedb file i need more info please...
    cheers
    paul

  16. #12
    V.I.P dog-man's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,204
    Thanks
    505
    Thanked 743 Times in 490 Posts
    The channels have ceased broadcasting on 0.8w & 4.8e. Only 9E now in Viaccess.

  17. The Following 2 Users Say Thank You to dog-man For This Useful Post:

    catseye (10-12-2021), Nikkas (10-12-2021)

  18. #13
    V.I.P Satcat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,563
    Thanks
    685
    Thanked 622 Times in 316 Posts
    Quote Originally Posted by dog-man View Post
    The channels have ceased broadcasting on 0.8w & 4.8e. Only 9E now in Viaccess.
    Still working on 0.8W (for now)

  19. The Following 2 Users Say Thank You to Satcat For This Useful Post:

    Barney (01-12-2021), Nikkas (10-12-2021)

  20. #14
    V.I.P dog-man's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,204
    Thanks
    505
    Thanked 743 Times in 490 Posts
    Quote Originally Posted by Satcat View Post
    Still working on 0.8W (for now)
    Are they? I have not checked. Only going by what many people have been saying.

  21. The Following 2 Users Say Thank You to dog-man For This Useful Post:

    Barney (01-12-2021), Nikkas (10-12-2021)

  22. #15
    Cool Dude Nikkas's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    663
    Thanks
    2,255
    Thanked 746 Times in 362 Posts
    Only getting sound now on 1W. So is this really the end or is it just my setup being behind the times?

    Great updating keys like in the good old days while it lasted.

  23. #16
    Cool Dude holmroad's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,821
    Thanks
    4,176
    Thanked 1,932 Times in 1,259 Posts
    So just to recap here, are we saying that many are still there (i.e. scanned in) but not opening as they were previously?
    (This is presumably only Discovery channels anyway?)

  24. The Following User Says Thank You to holmroad For This Useful Post:

    Nikkas (10-12-2021)

  25. #17
    Cool Dude Nikkas's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    663
    Thanks
    2,255
    Thanked 746 Times in 362 Posts
    Quote Originally Posted by holmroad View Post
    So just to recap here, are we saying that many are still there (i.e. scanned in) but not opening as they were previously?
    (This is presumably only Discovery channels anyway?)
    Yes. That is roughly the size of what has happened. I'll confess to not be as interested in the channels on 5E are I was the ones on 1W but they were opening up until a couple of weeks ago. Now only getting the audio & my STB is interpreting the channels as Radio channels. So I guess either the video mode has changed or the encryption may have done.

    So was hoping that there might be a fix coming to OScam or Ncam?
    Last edited by Nikkas; 10-12-2021 at 02:50 PM.

  26. The Following User Says Thank You to Nikkas For This Useful Post:

    holmroad (11-12-2021)

  27. #18
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,143
    Thanks
    1,169
    Thanked 2,464 Times in 1,056 Posts
    Audio and Video are still possible on Discovery 1W. You need oscam 11704 and to specify the A/V pids in the lamedb file.

  28. The Following 2 Users Say Thank You to 007.4 For This Useful Post:

    holmroad (11-12-2021), Nikkas (11-12-2021)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •