Results 1 to 3 of 3

Thread: Setting up for terrestrial on Vuplus Duo 4k SE

  1. #1
    Verified Registered User
    Join Date
    Jul 2021
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Setting up for terrestrial on Vuplus Duo 4k SE

    There is a spare module position for terrestrial purposes, possibly a DVB-T2 dual tuner will do. I have an aging Humax HDR Fox T2 which will need to be replaced soon, has done very well over the years and I wish to echo its facilities on the Duo. There is a page on the physical insertion of the module in the Vuplus manual, but no information as to the setup procedure. Perhaps there are terrestrial plugins required and an idiot's installation guide somewhere ? Is it possible to use different memory locations for satellite and terrestrial recordings, and is the Rytec system still valid for terrestrial, and which menu route is required ? Perhaps things are self evident with more menu settings after the new module is installed ?

  2.    Advert



  3. #2
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,421
    Thanks
    410
    Thanked 2,333 Times in 1,367 Posts
    You set it up as a separate tuner, in the tuner settings menu, so it has nothing to do with your satellite tuner settings.
    I doubt it will work the same as your Humax, as that is probably a dedicated terrestrial receiver, and not a satellite tuner.
    If you have an internal HDD fitted, or an external, USB, storage device, you should be able to set up direct, and timer, recordings, quite easily.

  4. #3
    Security Admin echelon's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    13,207
    Thanks
    14,386
    Thanked 9,782 Times in 4,706 Posts
    I dont have the 4k duo2 but if you fit a dvb c/t.t2 tuner card or the external vu plus it will appear as an extra tuner , my duo2 its C but these multiple tuners can have several so could be a higher letter like I or J or whatever

    you can set it up as a T2 tuner and can scan foir channels on that tuner , it will scan in like a tv or freeview box , you can add these to your own bouquet by adding a Freeview bouquet and select in the channel list as usual

    I would expect that any recordings would be in media/hdd/movie where mine is, same as a solo2 using a vu plus external usb tuner , so same as satellite recordings, I doubt that you can have a different location just for that T1/T2 tuner

    the actual setup procedure is nothing to do with the box, but everything to do with the image you have put onto the box, be it openBH , or open ATV or whatever image of choice you used , hence why its not in the manual

  5. The Following User Says Thank You to echelon For This Useful Post:

    manic01 (30-07-2021)

Similar Threads

  1. VU+ Toolbox by vuplus-images V3.0
    By Ten Below in forum Tools
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2016, 10:42 AM
  2. Is Vuplus down?
    By traveller in forum Vu+ Duo Help Section
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2011, 12:42 PM
  3. Community Vuplus
    By Matrix10 in forum Images
    Replies: 3
    Last Post: 06-12-2010, 05:41 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •