Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 61 to 70 of 70

Thread: re-aligning motorized dish

  1. #61
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,281
    Thanks
    388
    Thanked 2,150 Times in 1,259 Posts
    Why are your longitude settings so different?
    From dispointer you have the longitude as 1.48 West but you have set your receiver at 2.99 West.

  2. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    echelon (13-12-2019)

  3.    Advert



  4. #62
    Security Admin echelon's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    13,405
    Thanks
    14,307
    Thanked 9,838 Times in 4,740 Posts
    you do not set the dish elevation on your box

    you set it on the dish mounting plate, with a spanner in hand and checking the markings on the dish and mount

    your longitude should be set to 001.480
    West
    Latitude = 053.428
    North

    so its

    Configuration Mode = simple
    Mode = Positioner
    Longitude = 001.480
    West
    Latitude = 053.428
    North

  5. #63
    Security Admin echelon's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    13,405
    Thanks
    14,307
    Thanked 9,838 Times in 4,740 Posts
    ps , in your previous thread you mentioned Liverpool

    longitude 1.48 west is not correct for Liverpool

    _https://latitudelongitude.org/gb/liverpool/

    so its

    Configuration Mode = simple
    Mode = Positioner
    Longitude = 002.991
    West
    Latitude = 053.428
    North

  6. The Following 2 Users Say Thank You to echelon For This Useful Post:

    Mickha (14-12-2019), sonic1 (14-12-2019)

  7. #64
    Cool Dude
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    595
    Thanks
    336
    Thanked 192 Times in 130 Posts
    Read this thread with interest and once you see trees then its ??? The OP is a relative novice so I would have suggested go to 0.8west and check signal strength on 2 channels V and H. If these are good ie up in the 90's then rig is OK. When sent to 28 east I would look at dish and the sky dish and see if dish is actually pointing at 28e. And pick a good channel like BBC. We dont know yet if pole is 100% vertical and when rig is sent to 0.8w is it dead straight, ie the three red dots on you tube.

    This is the link and 3 red dots is at 5.11

    xxxx://www.youtube.com/watch?v=-k_yhxmGlEA

  8. The Following 2 Users Say Thank You to gbmitie For This Useful Post:

    echelon (14-12-2019), oscar (15-12-2019)

  9. #65
    Security Admin echelon's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    13,405
    Thanks
    14,307
    Thanked 9,838 Times in 4,740 Posts
    I agree, he could set it up on 0.8 west on a fta channel, which I usually do , then check 28e (bbc and itv etc) and 39e and 42e fta channels for example , then try 13e and 19e and 23.5e , plus 30w

    but from the pictures I saw the dish elevation mount bracket was upside down, fitted by another person, so I thought this was why its not tracking the arc correctly, which is what I still believe and I have told him in his new thread about it , he is in Liverpool so his longitude and latitude settings appear to be what I gave him months ago, so I do not believe its his box, so we are back to dish and motor alignment once more

    so groundhog day

    he did post a thread asking for a satellite engineer to call , no replies

  10. #66
    Verified Registered User
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    65
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 6 Posts

    cant get 28e or 30w

    I have my dish set up using usals and get the following sats: 0.8w, 9e, 13e, 16e, 19.2, 23e all with decent signal . but I cant get a signal on 28e or 30w I could at one point previously get 28e and hispasat if I remember rightly I had to manually fine tune 30w but tried this and still cant find it. I set it up by going to 0.8w getting a signal on al jazzera english and peaking the signal then tried my other sats but cant seem to get 28e. I know at one point I couldn't get 23e because there where some branches blocking it but I recently found I could get signal but then i was losing thor I have sorted this and receive the above satellites. I have my motor lattitude set to 54 my elevation set to 35 and my dish elevation to 39. I just don't understand why I cant get 28e as I could tweak dish and get signal on 28e but now cant get any signal on 28e. surely it cant be that far from 23e to not get any signal I know when the dish points at 28e it faces a house but I think it is far enough away to go over the house. any help much appreciated if anyone needs more info or if You need me to take a specific picture thats no problem. thanks in advance

  11. #67
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,281
    Thanks
    388
    Thanked 2,150 Times in 1,259 Posts
    First you need to check if you have anything blocking your signal, you can use dishpointer.com, to check this.
    Type in your postcode, select 28.2E, from the drop down signal box, zoom in on the map, to find your house, and move the green icon to where your dish is located.
    Click the show obstacle option and move the red icon to anything possibly blocking the signal.
    It will then provide a d, distance, and h, height reading, which means that the obstruction would need to be this high, to block the satellites signal.

    If you can't get the furthest East, or furthest West, satellites, then your dish probably isn't tracking the satellite arc correctly, and you need to move your dish back to 0.8W, using your receiver, then make small adjustments, to the brackets, maximise your signal, on 0.8W, then try 28.2E, and 30W, again, keep doing this until you manage to track the satellite arc.
    satellite arc.jpg

  12. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    echelon (18-12-2019)

  13. #68
    V.I.P oscar's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    734
    Thanks
    220
    Thanked 433 Times in 198 Posts
    It's a rainy day here so sat down and did a list of Free To Air channels -- there are some gaps as I only have a SD receiver.
    31 w --- 12092 v 27500 TBN Espana
    15 w --- 12609 h 7.552 ESPN 902 Syndication (with BISS key)
    1 w --- 12418 v 28000 Sky News
    5 e --- 12399 v 27500 Inter
    7 e --- 11221 h 27500 Iran International
    10 e --- 11919 v 27500 Holy God TV
    13 e --- 11034 v 27500 RTR
    16 e --- 11345 h 30000 KCN
    19 e --- 12226 h 27500 Eurosport
    28 e --- 12207 v 27500 Sky News

    That should help you set up your dish .

  14. The Following User Says Thank You to oscar For This Useful Post:

    echelon (24-12-2019)

  15. #69
    V.I.P ManikM's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    5,546
    Thanks
    396
    Thanked 604 Times in 388 Posts
    I wonder if he ever did manage to get 28.2e ?
    I feel like going up there to help him, so frustrating reading through this.

  16. The Following 2 Users Say Thank You to ManikM For This Useful Post:

    echelon (15-02-2020), funtime26 (15-02-2020)

  17. #70
    V.I.P oscar's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    734
    Thanks
    220
    Thanked 433 Times in 198 Posts
    A friend had a simlar problem where he lost 31w .
    His dish was on a chimney stack and when he went from 15w to 31w, with me watching the dish, nothing happened -- it didn't move but switched to the 31w channel list which he could not receive of course.
    It's a while ago but we had to manually set up 31w and save it to memory. A mystery why it forgot 31w.
    It was a Technomate receiver with the screen message that the dish was moving.
    I have a similar receiver but with a V box which counts so know something is happening to the dish.
    Maybe this is what has happened but if fozzer12 doesn't come back ,we'll never know.

  18. The Following User Says Thank You to oscar For This Useful Post:

    echelon (16-02-2020)

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Similar Threads

  1. help with re-aligning satellite dish
    By ajp in forum Dish Discussions
    Replies: 9
    Last Post: 27-03-2018, 02:57 PM
  2. Re-Aligning Dish
    By Scream in forum Dish Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 04-09-2012, 04:02 PM
  3. fixed dish (2LNB's) with motorized dish setup
    By imz79 in forum Dreambox DM800
    Replies: 7
    Last Post: 15-08-2012, 02:19 PM
  4. Does my dish need re-aligning?
    By SatSearcher in forum Dish Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 17-01-2007, 10:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •