Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 37 of 37

Thread: trouble with network on uno 4k se

  1. #21
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by JOE.MADDISON View Post
    look at vu+zero 4k help section,,,then select new toy ,read posts and a link is in there
    i read it joe, the satvenus panel installs but the url for cam section doesnt work m8.

  2.    Advert



  3. #22
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    dexy 1.jpg
    dexy 2).jpg

    these are my oscam settings just blured a bit out but do they look correct as ive never really used oscam joe.

  4. #23
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    That states NewCamD, for an N Line.
    Have a read through the Oscam guides:
    http://www.satpimps.co.uk/forumdisplay.php?533-OScam

    The Softcam Concierge tool, provided by hda5, does most of he work for you:
    http://www.satpimps.co.uk/showthread...-os******erver

    Just select the Oscam option, copy and past your line, then click add line, keep going until you've entered all the lines, then either save, to manually add the files, using FileZilla, or other FTP program, which I do, or try the other options.

  5. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    JOE.MADDISON (20-09-2018)

  6. #24
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    650
    Thanks
    532
    Thanked 417 Times in 220 Posts
    thats newcan not oscam lines need converting to oscam...then........receiver ....menu.......satvenus panel......ok.........softcams arm......ok......oscams....ok.... .oscam1392....ok DO NOT FORGET...TO REBOOT for oscam to install then menu setup....softcam....soft manager(see its running....exit up to settings...show oscam in ex...yes show ccc ..no ....oscam info...settings....user data fro oscam config yes...client server view no....exit.....show log....see its working lines ect
    Last edited by JOE.MADDISON; 20-09-2018 at 05:23 PM.

  7. #25
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    650
    Thanks
    532
    Thanked 417 Times in 220 Posts
    add to mickas last words after save then upload to box....select your openvix......put boxes ip details in other box then send to box....message will confirm ...then disconnect from box..........reboot box worked for me on vu zero 4k ,mutant 51,mutant1500,edeson mini +,so with a few goes you will win
    Last edited by JOE.MADDISON; 20-09-2018 at 05:35 PM.

  8. #26
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by JOE.MADDISON View Post
    thats newcan not oscam lines need converting to oscam...then........receiver ....menu.......satvenus panel......ok.........softcams arm......ok......oscams....ok.... .oscam1392....ok DO NOT FORGET...TO REBOOT for oscam to install then menu setup....softcam....soft manager(see its running....exit up to settings...show oscam in ex...yes show ccc ..no ....oscam info...settings....user data fro oscam config yes...client server view no....exit.....show log....see its working lines ect
    ok bit to take in there...thought you put the N line in and oscam does rest....

  9. #27
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    650
    Thanks
    532
    Thanked 417 Times in 220 Posts
    oh;;;no,,,,,not that easy

  10. #28
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    Do it one step at a time, and if you run into any problems post here and someone will help you.
    First do your configs folder, by using the softcam concierge tool.
    Select the Oscam,server option, at the top.
    Where it state Line, copy and paste your lines, one at a time, so copy, and paste your first line, then click add line, then copy and paste your second line, and click add line, do this until you have all your lines added to the Oscam files.
    In the box below you will see all the lines, and necessary information, added.
    Something like:
    [reader]
    label = CCcam
    protocol = cccam
    device = xxx.xxx.xx,14000
    user = aaaaaaa
    password = bbbbbb
    inactivitytimeout = 1
    group = 1
    cccversion = 2.1.2
    ccckeepalive = 1
    [reader]
    label = CCcam
    protocol = cccam
    device = xxx.xxxxx.xx,13100
    user = aaaaaa
    password = bbbbbbb
    inactivitytimeout = 1
    group = 1
    cccversion = 2.1.2
    ccckeepalive = 1
    [reader]
    label = CCcam
    protocol = cccam
    device = xxx.xxxxxx.xx,14200
    user = aaaaaaa
    password = bbbbbbb
    inactivitytimeout = 1
    group = 1
    cccversion = 2.1.2
    ccckeepalive = 1
    Once completed click the Save Config option.
    You will now be given a location, for the newly saved Configs folder, something like:
    C:\Users\xxxxx\AppData\Local\Temp \Rar$Ex...\configs

    I find it easier to copy the configs folder to my PC desktop.
    You can do this by navigating to the folder.
    If using Windows 10 click on the PC symbol, bottom of your screen, click on the Local Disk C: Drive, or the drive in which the configs file is stored.
    Click on Users, then your name, AppData, Local, and Temp, then the Rar$xxx folder, where you should see the configs folder, right click on the and copy, and paste, to your PC desktop.
    It makes it a lot easier for transferring the files, to Oscam, loaded on your receiver, which is the next, and final, step.

  11. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    daxster40 (20-09-2018)

  12. #29
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    thanks for all yor patience joe. think what i really need is to learn oscam more if theres any tutuials you may know could you send me a link pls.

  13. #30
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    I've already posted a link, to the Oscam guides, on the forum:
    http://www.satpimps.co.uk/forumdisplay.php?533-OScam

    Once you have your configs folder set up there's not much else to do.
    Have you tried using the softcam concierge tool yet?

    I haven't tried OpenVix but the files, from the configs folder, should go in similar destinations.

    Have you installed the Oscam file, Joe recommended, onto your receiver yet?

    In Open Black Hole, which I'm using, we don't have the option to download emulators, like Oscam, so we have to manually transfer them, using FileZilla, then install them using the receivers menu.

    Can you please tell us how much experience you have using FileZilla, installing emulators, and editing folders.
    You seem to have used Enigma 2 receivers for some time, as you mentioned owning a VU+ Solo 2, for years, so I don't want to insult you by providing guides that you already know how to do.

  14. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    daxster40 (23-09-2018)

  15. #31
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by Mickha View Post
    I've already posted a link, to the Oscam guides, on the forum:
    http://www.satpimps.co.uk/forumdisplay.php?533-OScam

    Once you have your configs folder set up there's not much else to do.
    Have you tried using the softcam concierge tool yet?

    I haven't tried OpenVix but the files, from the configs folder, should go in similar destinations.

    Have you installed the Oscam file, Joe recommended, onto your receiver yet?

    In Open Black Hole, which I'm using, we don't have the option to download emulators, like Oscam, so we have to manually transfer them, using FileZilla, then install them using the receivers menu.

    Can you please tell us how much experience you have using FileZilla, installing emulators, and editing folders.
    You seem to have used Enigma 2 receivers for some time, as you mentioned owning a VU+ Solo 2, for years, so I don't want to insult you by providing guides that you already know how to do.

    i use filzila , ive allways used cccam , but im 80 percent there with oscam using filzila i navigated to the oscam config folder, ect\tuxbox\config this is a working line i have there
    [reader]
    label = CCcam
    protocol = cccam
    device = kouxxxn1.ddns.net,20003
    user = xxxster
    password = wrdxxxtebzr
    inactivitytimeout = 1
    group = 1
    cccversion = 2.1.2
    ccckeepalive = 1

    looking at your config file ive cracked it there....so im not sure what is wrong now.

  16. #32
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    Different images can have slightly different path locations.
    In Open Black Hole I go into var, etc, tuxbox, and send all the files, in my desktop config folder, to the config folder already present in var, etc, tuxbox.
    What does your receiver state when you press the Blue Button and select your Oscam version?

  17. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    daxster40 (23-09-2018)

  18. #33
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    the blue button brings the softcam control menu up then it highlights the different cams.

  19. #34
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    You then select Oscam, press the OK button, and get the information, as to whether it's connected.
    You can get more information using OpenWebif, if you type in your receivers IP Address, into a PC browser, then go to Extras, and Oscam Webinterface, it should give you more information.

    When you transferred your Oscam configs information, into tuxbox, was there already a configs folder?

  20. The Following User Says Thank You to Mickha For This Useful Post:

    daxster40 (23-09-2018)

  21. #35
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    650
    Thanks
    532
    Thanked 417 Times in 220 Posts
    would be nice if you could report back with the end result ,does it now work,and if so how,it may help others.

  22. The Following User Says Thank You to JOE.MADDISON For This Useful Post:

    Mickha (26-09-2018)

  23. #36
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,096
    Thanks
    349
    Thanked 1,912 Times in 1,138 Posts
    @daxster40 did you resolve your problem?

  24. #37
    Verified Registered User
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    21
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by Mickha View Post
    @daxster40 did you resolve your problem?
    hi Micka, i nearly gave it up as a bad job. but after sticking with it i finally got it working, i just wasnt adding the line correctly but after studying. and the help you and others provided i finally solved it two days back. ( i was adding a space after the url and not a comma) i really appriate the help you provided as it made me really understand oscam as say last week knew hardly nothing about it only cccam.
    Last edited by daxster40; 27-09-2018 at 07:16 AM.

  25. The Following 2 Users Say Thank You to daxster40 For This Useful Post:

    JOE.MADDISON (27-09-2018), Mickha (27-09-2018)

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Mad trouble with e! On 8w
    By planetx in forum Diablo
    Replies: 5
    Last Post: 28-01-2009, 09:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •