Results 1 to 15 of 15

Thread: Unbranded DVB-S2 receiver

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unbranded DVB-S2 receiver

    My DVB-S2 receiver box produces backup files with a ssu extension. Can anyone recommend suitable PC software to edit channel list and favourites titles etc.?

  2.    Advert



  3. #2
    Cool Dude Mobley2's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    149
    Thanks
    95
    Thanked 125 Times in 82 Posts
    These files are associated with Microsoft System Management Server, and it seems are generally regarded as been obsolete.
    You should do a G....e search and have a read. I think you will have difficulty finding a program to open them.

    regards mobley2

  4. #3
    V.I.P
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,538
    Thanks
    269
    Thanked 1,368 Times in 833 Posts
    Aren't .ssu extensions to do with the Spiderbox 6000HD?
    Check the Spiderbox 6000 section, as I think there's a channel editor.

  5. The Following 2 Users Say Thank You to Mickha For This Useful Post:

    Aldo (09-05-2016), echelon (10-05-2016)

  6. #4
    Cool Dude Mobley2's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    149
    Thanks
    95
    Thanked 125 Times in 82 Posts
    Ahh! not familiar with the Spiderbox 6000. I just did a G....e search to find a program to open them, and I had not trawled down
    far enough to see the satpimps post, all of the earlier posts give the info I posted. Mea Culpa.

    regards mobley2

  7. #5
    Cool Dude Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,154
    Thanks
    5,057
    Thanked 4,706 Times in 2,179 Posts
    Quote Originally Posted by Mickha View Post
    Aren't .ssu extensions to do with the Spiderbox 6000HD?

    Check the Spiderbox 6000 section, as I think there's a channel editor.
    Yes there is a channel editor for the spiderbox 6000, but will that channel editor work with the " Unbranded DVB-S2 receiver ", maybe that is another name for a Clone.

  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for your responses guys.

    I downloaded and tried the 6000 Channel Editor, but unfortunately it won't open the generated ssu file - it says that the file size is not correct.

    The box is quite possibly a clone, but a clone of what? Could it be identified by the CPU which is NT78304SE?
    Last edited by ludemon; 10-05-2016 at 11:06 AM.

  9. #7
    Cool Dude Barney's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    4,393
    Thanks
    3,116
    Thanked 2,906 Times in 1,457 Posts
    i think its this Box [ SKY E2,E3,E5 ...ALL OF Which in my opinion are same garbage chinese crap ,lol's ]
    Sinocore Technology Co., Ltd China

    chipset NOVATEK [ NT ] 78304SE

    Software Upgrade by USB Disk, by Network, by OTA easily.

    Code:
    http://www.sinocoregroup.com/SKY_E2.htm
    Last edited by Barney; 10-05-2016 at 10:49 AM.

  10. The Following 2 Users Say Thank You to Barney For This Useful Post:

    Aldo (10-05-2016), catseye (10-05-2016)

  11. #8
    Cool Dude Barney's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    4,393
    Thanks
    3,116
    Thanked 2,906 Times in 1,457 Posts
    it might be worth trying to load @ Catseye E2 Latest list onto a USB Stick and then trying to that channel list via USB Stick in the box
    somewhere in box menu should have an option to load Via USB ...Thats normally how it works with those China E2 mass produced boxes ..
    you can find @ Catetseye latest E2 Channel lists Here => http://www.satpimps.co.uk/showthread...hlight=CATSEYE

    im sure its quite Similar to Loading a channel list on SKY BOX F3/4/5 Etc.. same Garbage !!

  12. The Following User Says Thank You to Barney For This Useful Post:

    catseye (10-05-2016)

  13. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Barney View Post
    i think its this Box [ SKY E2,E3,E5 ...ALL OF Which in my opinion are same garbage chinese crap ,lol's ]
    Sinocore Technology Co., Ltd China

    chipset NOVATEK [ NT ] 78304SE

    Software Upgrade by USB Disk, by Network, by OTA easily.

    Code:
    http://www.sinocoregroup.com/SKY_E2.htm
    My box has has a similar spec to this one and the same size, but the front panel on mine has the display in the middle, five push-buttons on the right and a USB socket on the left (also a USB port on the back).

    My box system info page indicates Model: E1 French.

    If software upgrade is possible by USB disk, then where are the appropriate files?

  14. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Barney View Post
    it might be worth trying to load @ Catseye E2 Latest list onto a USB Stick and then trying to that channel list via USB Stick in the box
    somewhere in box menu should have an option to load Via USB ...Thats normally how it works with those China E2 mass produced boxes ..
    you can find @ Catetseye latest E2 Channel lists Here => http://www.satpimps.co.uk/showthread...hlight=CATSEYE

    im sure its quite Similar to Loading a channel list on SKY BOX F3/4/5 Etc.. same Garbage !!
    The Catseye lists don't seem to be in the right format. My box only accepts and generates files with a ssu file extension.

    I also have a Skybox F5 receiver that works OK and channel lists etc. for that can be altered on a PC using a Alieditor.

  15. #11
    Cool Dude Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,154
    Thanks
    5,057
    Thanked 4,706 Times in 2,179 Posts
    " If software upgrade is possible by USB disk, then where are the appropriate files? "

    If your receiver is in fact a Clone, then it is highly unlikely that you will find the requested files on this forum, as it does not support Clones.

  16. #12
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Aldo View Post
    " If software upgrade is possible by USB disk, then where are the appropriate files? "

    If your receiver is in fact a Clone, then it is highly unlikely that you will find the requested files on this forum, as it does not support Clones.
    How can I tell if the receiver is a Clone and a clone of what?

    It seems that most Chinese STB manufacturers and suppliers mention in their specifications that upgrade can be done by USB disk, but they don't mention where the files are located.

    Actually I'm not looking for files at this time, just a user_db.ssu Channel List editor.

  17. #13
    Cool Dude Aldo's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,154
    Thanks
    5,057
    Thanked 4,706 Times in 2,179 Posts
    The only answer that anyone on here can give you would be for you to try G o o g l e, and give some of the info that you have posted here, and see what info you can get from your search(s)

  18. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ludemon View Post

    My box system info page indicates Model: E1 French.

    If software upgrade is possible by USB disk, then where are the appropriate files?
    It's model may be "M5-S2"

    See: http://mysku.ru/blog/china-stores/43402.html

    May be IKS=On
    Secret Menu: 9527
    A d u l t channels : 9555
    Last edited by u12; 22-08-2016 at 11:23 AM.

  19. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    oooo yes

    Quote Originally Posted by u12 View Post
    It's model may be "M5-S2"

    See: http://mysku.ru/blog/china-stores/43402.html

    May be IKS=On
    Secret Menu: 9527
    A d u l t channels : 9555
    Yes this works on this box you are talking about, its also know as "dvb s2 digital tv box-s1022m5/ 78304 / S10105/ SYTA dvb s2 mini|" Sold by dhgate/aliexpres5 etc..
    . ive been looking for this info for a while now.
    Its base around the Novatek 78304 cpu and 12 free shipping to uk makes it ideal for kids bedroom etc
    thanks alot

Similar Threads

  1. which HD receiver
    By xky in forum HD Satellite Receivers Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 24-02-2010, 05:50 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-05-2008, 12:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •