Results 1 to 7 of 7

Thread: M6 hd,TF1 Hd, France2 Hd, Terrestial tv kent.

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    57
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    M6 hd,TF1 Hd, France2 Hd, Terrestial tv kent.

    Hi, I recently had a very strange occurance with my Samsung smart tv,
    I live in Kent and all my stations on my terrestrial tv disappeared so I rescanned them
    and they all came back on.But on the end of the channel list I now have French hd channels listed
    but unfortunately they do not seem to work.I was wondering if it is possible to get the channels to
    work either moving my airial? or was this just a freak occurance.

  2.    Advert



  3. #2
    V.I.P
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    345
    Thanks
    284
    Thanked 221 Times in 117 Posts
    What could account for this a temporary weather phenomena where UHF transmissions are bent back to earth via the troposphere rather than shooting off into space. It is usually associated with high pressure systems but there has not been many of them recently anyway it is temporary and could explain why it was there when re scanned but could not tune in to the stations later.
    Google UHF transmissions via the trops

  4. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    57
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    ok cheers mate

  5. #4
    V.I.P dog-man's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,905
    Thanks
    358
    Thanked 566 Times in 398 Posts
    Might not be temporary.

    I also live in Kent with a Samsung smart TV and can always access French TV channels on Freeview.
    I have been able to do this for at least a few years now.

    Some of the ones I get are scrambled but several are FTA.

  6. The Following 2 Users Say Thank You to dog-man For This Useful Post:

    echelon (12-01-2016), geoffh (11-01-2016)

  7. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    57
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Hi, dog-man do you do anything different with your aerial to get the French channels?
    I live in Ashford.

  8. #6
    V.I.P dog-man's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,905
    Thanks
    358
    Thanked 566 Times in 398 Posts
    No, standard aerial pointing at Dover.

    I am in East Kent.

  9. #7
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    57
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Cheers mate I think I might get a new wide band aerial and see if I can get these channels.
    I think I need a new aerial as it's been on the roof since the 80's

Similar Threads

  1. ITV HD Terrestial
    By dave3dg in forum HD Chat
    Replies: 44
    Last Post: 01-12-2009, 02:00 AM
  2. Mpeg 2 Terrestial Tuner?
    By dave3dg in forum HD Televisions Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-02-2008, 05:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •