Results 1 to 7 of 7

Thread: Azbox HD stuck in Boot

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    41
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Azbox HD stuck in Boot

    Hi,

    Can anyone help. I was trying to flash my Azbox HD with the OpenRSi image using Azup. Whist installing the image by laptop crashed

    Now I can not get to rescue mode to find the IP address. The box is stuck on booting. I have put different fw (original, latest RSi etc) but the box is not even recognising the USB drive. Tried it in the front and back port. Formatted to FAT32 saved the files as patch.bin

    Tried pretty much everything. Just hoping I may have missed something or if someone has found a simple way around this instead for Jtag which i want to avoid at all cost.

    Any suggestions other then chuck this in the bin.

    Many thanks

  2.    Advert



  3. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    41
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Has anyone tried this?

    Here is a few words how you can solve booting problem:

    1) Stay away form strange cables and jtags and don't buye anything
    2) Remove from Azbox motherboard SSD disk (DOM)
    3) try to boot your Azbox - now instead of "booting..." you will see your IP addres
    4) use Jazup 2.4 to upload original bootloader
    5) after reboot (display disk error) turn off your Azbox and put SSD disk back to motherboard
    6) put USB stick with original firmware (patch.bin) and turn your Azbox on
    7) first format aplication area and then install

    Now you can try to install whatever you want :-)


    Not sure if I try this or if it is to risky.

  4. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    57
    Thanks
    16
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Had the same thing happen to my azbox. Tried all sorts but no joy, ended up buying a fancy cable off ****. Followed the instructions that the supplier gave and the box was up and running within 45 min. If you want the link to the cable, pm me.

    Ian

  5. The Following User Says Thank You to zubus For This Useful Post:

    Amar786 (20-02-2014)

  6. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    41
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi Guys, tried the removing the SSD disk suggestion but had no joy. Its going to be the Jtag route it looks like. I am looking at different USB to TTL (as in the AZbox recover guide) on eb*y and they vary in price and number of clips. Has anyone done the Jtag process and found a generic cable for the azbox recover process.

    Thank you in advance.

  7. #5
    In the beeches
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    711
    Thanks
    105
    Thanked 113 Times in 83 Posts
    Search for UART to TTL adapter in the usual place.

    This one works - USB 2 to TTL UART 6PIN Module Serial Converter CP2102. Under 2 from HK/China - pay 5 for UK supplier - for identical item.

  8. The Following User Says Thank You to Burnham For This Useful Post:

    Amar786 (20-02-2014)

  9. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    41
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi Just to let you know that the Azbox Recovery process worked a treat.

    I would say its worth the little hassle to try this before you bin the box. The recovery guide is very good.

    Just a quick question, what image are people using for the Azbox.

    Also it it possible to boost the processing power of the Azbox in any way?

    Thanks to everyone who helped. Especially Burnham and zubus.

  10. #7
    In the beeches
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    711
    Thanks
    105
    Thanked 113 Times in 83 Posts
    Well done. The recovery process does work, but I found it extremely complicated to get the timings right. Some of my problems might have been due to the rather old & slow PC I used. I must add that without the very detailed instructions and helpful comments/advice on the various forums it would be impossible to recover the AZBox.

    As to the best image I tried them all over the past two/three years and never found the perfect solution. I thought OpenRSI3.0 was the answer in terms of features, but I got too many crashes and recording failures. I gave up and went back to OpenRSI 2.0 which had fewer features, but was more stable for me.

    There were various other images similar to OpenRSI 2.0 eg Spaze - but I think that no image stood out as the best.

    Don't exclude going back to original firmware. Lots of things you could not do with it, but it is very stable and crash free.

    As to enhanced processing power. I did read of various chips that could be changed, but they all involved extremely advance soldering skills, well out of my range.

Similar Threads

  1. azbox stuck in boot mode for trying to load up E2
    By James leandre in forum AzBox HD E2 Newbie Questions
    Replies: 5
    Last Post: 01-06-2014, 11:55 AM
  2. Gigablue HD800SE+ Stuck with BOOT on display and RED light
    By biglandy in forum GIGABlue HD Help Section
    Replies: 0
    Last Post: 29-10-2013, 09:59 PM
  3. vu duo stuck on boot screen
    By paulgid in forum Vu+ Duo Help Section
    Replies: 10
    Last Post: 29-04-2013, 11:30 PM
  4. Urgent. MIO 268+ stuck in boot screen!
    By Asaphus in forum Mio & Clones
    Replies: 13
    Last Post: 08-07-2009, 09:46 PM
  5. receiver stuck in boot
    By wozer in forum 6000 series
    Replies: 3
    Last Post: 16-02-2009, 11:36 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •